Storm på Bohuskusten

Den femtonde oktober åkte jag, tillsammans med fotografen Claes Thorberntsson, ut på kusten. Enligt väderprognosen skulle det blåsa kraftigt och det visade sig att det stämde. Vi gick till ett ställe där västvinden låg på med full kraft. Jag har varit ute många gånger när det blåst mycket men det här tillfället slog alla föregående med hårdare vind och större vågor.

På en klippa där jag stått ett tag och fotograferat utan att någon enda våg ens varit i närheten av mig, märkte jag plötsligt i ögonvrån en jättevåg. Jag hann vända mig med ryggen mot vågen innan den med stor kraft sköljde över mig. Jag blev helt genomsur på baksidan av byxorna och det rann ner havsvatten i stövlarna. Det första jag gjorde vid hemkomst var att byta mina genomblöta kalsonger. Nästa gång ska jag förutom regnjacka även ta på regnbyxor.

Ljuset varierade från mörka ovädersmoln till solsken. Jag tog flest bilder med långa slutartider men provade även korta tider när det var ljusare.

Storm
Storm
Klippa och hav.
Storm
Klippa och hav.
Klippa och hav.
Klippor och hav
PAng Foto Menu