2023 års sista inlägg

I årets sista inlägg har jag valt ut några bilder som inte består av naturmotiv. Jag fotograferar mycket med en kompaktkamera som är lätt att ta med sig. Den har jag ofta haft med mig när jag inte är ute för att enbart fotografera men ändå vill ha en kamera med mig. Numera använder jag även mobilen eftersom mobilkamerorna blivit så bra.

Nu när det är kallt och mörkt kan det pigga upp med en bild tagen en varm sommarkväll på en utsiktsplats på ön Milos i Grekiska övärlden. Vi var ett antal personer som njöt av synen när solen sakta dalade mot horisonten. Jag fotade som vanligt olika varianter och här är en med både ett ungt par samt skuggor.

Innan sommaren har vi förhoppningsvis en fin en vår att se fram emot. Ljuset kommer tillbaka och dagarna blir längre. En nackdel är att alger på målarfärg, smuts på fönster och fågelbajs blir synligt igen. Fram med skurhink, borste och gummihandskar. Mitt i allt skurande kan man lätt få idéer och det är inte svårt att ta en paus från städningen och ta bilder istället.

Handske

Så en sensommarbild tagen vid Bodele i Uddevalla. Jag gillade siluetterna av paret och trädet. Ljuset från solen var starkt och därför placerade jag solen bakom trädet. Bilden hade blivit bättre utan lampstolpen men den hade inte gått att dölja med hjälp av trädet.

Solnedgång, Bodele i Uddevalla.

Tills värmen kommer åter kan vi som uppskattar värme åka på spa såvida vi inte åker utomlands förstås. Nedanstående motiv är fotograferat i Tylösand, Halmstad. Jag gillar att det är många personer och de grafiska elementen i motivet.  I bildbehandlingen har jag gjort tre varianter. En i färg och två i svartvitt, eftersom jag tycker den här typen av bilder passar bra i svartvitt.

Spa

I bilden nedan använde jag ”Silver Efex Pro 2” och valde tema ”Fine Art Process” med filmen ”Kodak ISO 32 Panatomic X”.

Spa

I nästa svartvita bild använde jag också ”Silver Efex Pro 2” men valde tema ”Film Noir 2” istället med filmen ”Kodak ISO 32 Panatomic X” för att få en stor kontrast och därmed förstärka det grafiska i motivet.

Spa

Gott Nytt Fotoår 2024

och

”May the light be with You”!

PAng Foto Menu