Fotografera jordbrukslandskap

När jag var i Halland för två veckor sedan åkte jag ut en morgon med förhoppning om att hitta dimma. Där skogslandskapet övergick till jordbrukslandskap låg det dimma i ett avgränsat område. Jag letade efter något motiv och hittade strax ett ensamt träd. Intill trädet gick en traktorväg och den använde jag för att leda blicken in mot huvudmotivet. Dimman lättade och tätnade om vart annat och jag stannade ett tag för att fotografera motivet med olika mängd dimma.

Traktorväg och träd i dimma

När solen gått upp skingrades dimman och jag åkte en kort bit till en plats med utsikt över landskapet. Därifrån tog jag en helt annan bild på samma träd. Strängar av halm och avgränsningar mellan åkrar bildade fina linjer.

Träd i jordbrukslandskap

Från samma plats kunde jag skapa bilder med massor av linjer tack vare strängar av halm.

Gult fält med strängar av halm
Gult fält med strängar av halm

Det hade varit fint med ett huvudmotiv bland linjerna t.ex. en vilt djur eller en människa klädd i rött. När jag tittade lite mer noggrant fick jag syn på ett rådjur men det gick för långt bort. Med lite tur skulle det ha gått mot fotografen, men denna morgon hade jag inte turen med mig, rådjuret bort ifrån mig istället.

Rådjur på gult fält med strängar av halm
PAng Foto Menu