Florens, Italien

Det här inlägget innehåller fler bilder än vanligt. Jag har valt ut några bilder från Florens, en stad som bjuder på massor av kultur och människor varav övervägande delen utgörs av turister.

När jag reser med familjen brukar jag ta med mig min kompaktkamera och så blev det även denna gång. Fördelen är att utrustningen är lätt och inte så iögonfallande. Nackdelen är framför allt att kompaktkameran inte är lika snabb som en systemkamera. Påfallande många turister bar runt på en systemkamera och det var inte utan att jag tittade med avund i blicken på dem ibland. Dessutom såg jag en del som fotade med paddor. På en sol- och badsemester är kompaktkameran ett självklart val men på en kultur- och upplevelseresa som denna skulle jag lika väl kunna välja en systemkamera.

Florens_Duomo_pangfoto_se_DSC4229

Florens katedral. Vi gick upp i både Giotto’s  klocktorn samt domen och det blev massor av trappsteg. Normalt sett inte något speciellt men efter som jag var sjuk och hade feber fick jag kämpa.

Florens_Duomo_pangfoto_se_DSC4673

Florens_Uffizi_Elin_pangfoto_se_DSC4488

Uffizi museum. Här man kan gå en hel dag och se fantastiskt fin konst. Det är förbjudet att fota i museet och därför blev det en bild från trapphuset istället.

Florens_par_selfie_pangfoto_se_DSC4554

På bron Ponte Veccio.

Florens_par_gronska_pangfoto_se_DSC4384

Piazzale Michelangelo.

Florens_cigg_beer_pangfoto_se_DSC4346

Utmed ån Arno.

Florens_shopping_pangfoto_se_DSC4186

Shopping.

Florens_Palazzo_Vecchio_takmalning_pangfoto_se_DSC4616

Palazzo Vecchio.

Florens_lok_pangfoto_se_DSC4426

Stazione Centrale di Santa Maria Novella.

Florens_hus_spegelbild_pangfoto_se_DSC4546

Hus utmed ån Arno.

PAng Foto Menu