Första analoga bilderna på mycket länge

Bjorholmen_pangfoto_se004

Förr i tiden, under den fotografiska stenåldern, tog det oftast tre dagar att få tillbaka en framkallad film från labbet. Nu tog det cirka 1,5 vecka innan jag hittade mina mellanformatsfilmer i brevlådan. Ska jag vara helt ärlig så var det min fru som hittade dem. 1,5 vecka är helt ok med tanke på hur få personer som fotograferar med film idag.
Jag skannade in ett dia med upplösning 3200 dpi och bildbehandlade det sedan i Photoshop. När jag fotograferar digitalt brukar jag göra mer än 95% av all bildbehandling i Camera Raw. Oftast gör jag endast slutskärpning i Photoshop. Därför krävdes en uppdatering av mina kunskaper i PS med hjälp av en kurs från Moderskeppet. Efter diverse justeringslager med bland annat ”Curves”, ”Hue/Saturation” och ”Brigthness/Contrast” hamnade filstorleken på 500 Mb. Mina filer från digitalkameran brukar vara mellan 100 och 200 Mb.

PAng Foto Menu