Fotografering av älg på våren

När gräset börjat spira på vissa åkrar och innan lövsprickningen tagit fart har dessa åkrar en stark dragningskraft på älgar och rådjur. Men en bild på en älg mitt ute på en åker och inget mer än så blir oftast en ganska tråkig bild.

 

Älg

På ovanstående bild finns det visserligen med en körväg som ger lite linjer i bilden men två stolpar snett bakom rumpan på älgen är störande. Tänk om älgen istället stått på vägen och vägens linjer hade blivit diagonaler i bilden då hade bilden kunnat bli lite mer intressant, under förutsättning att störande stolpar med mera hade gått att undvika.

Älg

Här är en bild på enbart en älg. Det som är lite intressant är dock att man ser ränder från revbenen trots att älgen har kvar sin tjocka vinterpäls. Vintern måste vara en fruktansvärt jobbig tid för många älgar. Ont om föda på grund av det industriella skogsbruket. Det finns ingen mat till älgar i granplantager. Lägg till det att älgarna i Västra Götaland jagas från 8:e oktober till och med 31:e januari, alltså en stor del av vintern. Jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det kan vara men jag förstår verkligen att den första grönskan är efterlängtad av många djur.

Älg på väg

Älgen på den första bilden i detta inlägg gick upp på en väg och stod still en stund. Det är den bild jag tycker blev bäst denna morgon.

PAng Foto Menu