Fotografering av blommande träd

Vid den här tiden på våren är det många växter som blommar. Den senaste helgen spenderade jag i Halland och då hittade jag bland annat två motiv på blommande träd. Först fann jag hägg som växte på båda sidorna om en å och den blommade rikligt. Det var vindstilla och tack vare det kunde jag få en fin spegelbild av det ena trädet. Jag gillade även åns krökta form. Motivet gav en känsla av lugn och harmoni. Det var dock inget jag upplevde vid fototillfället. Jag stod på en smal och mycket trafikerad bro. Det gick inte att fota när det kom bilar. Då fällde jag ihop stativbenen och tryckte mig mot broräcket. När jag såg att det skulle dröja en stund innan nästa bil kom fram till bron passade jag på att ta några bilder och sedan var det dags att fälla ihop stativbenen igen.

Blommande hägg

Inte långt ifrån det första motivet fick jag på håll syn på ännu ett träd som blommade vackert. Det låg en bit ifrån närmsta väg. Jag körde lite fram och tillbaka tills jag hittade en säker plats att parkera bilen på. Sedan gick jag bort till trädet och det blev en promenad på cirka 500 meter. Framme vid trädet hördes och syntes nästan inte bilarna från vägen, vilket var skönt. Jag fotograferade trädet från tre olika håll och från varje håll tog jag lite olika varianter. Ljuset växlade mellan sol och mulet. Jag tyckte nedanstående variant blev bäst. Både stängslet och träden bildade en diagonal i bilden och bakgrunden blev bättre än från övriga håll. Trädet hamnade ungefär i gyllene snittet vilket passade bra.

Blommande träd
PAng Foto Menu