Analog fotografering

soderasen_rotter_sv_pangfoto_se_U7A0885

Igår kväll bjöd vädret på skön värme och stiltje. Eftersom min digitala systemkamera är på service letade jag fram min gamla analoga Hasselblad som legat oanvänd i många år. Längst ner i frysen hittade jag några gamla Velviafilmer. Frågan var om jag skulle komma ihåg hur man laddar bladaren med film. Tänkte att det bästa var att inte tänka alls och det fungerade. Handlaget satt kvar i händerna och även om det var länge sedan så har jag laddat tusentals filmer under årens lopp. Trodde att jag allra mest skulle sakna möjligheten att se bilden på kamerans display i samband med fotograferingen men det jag saknade mest var det digitala vattenpasset och att inte kunna titta på bilderna på en stor skärm direkt efter hemkomsten.
Kvällen var ljuvlig och havet utanför Tjörn låg nästan spegelblankt. Endast några havsöringar förstörde den blanka havsytan då och då i sin jakt på småfisk. Myggen hade kommit igång och jag fick nog fler bett igår än totalt under hela sommaren.
Det ska bli spännande att se om filmen har klarat alla år i frysen utan att åldras för mycket och naturligtvis hur bilderna blir. I inlägget bjuder jag istället på två bilder från Söderåsens nationalpark, tagna i våras med digitalkamera. Den största svårigheten vid fototillfället var den branta sluttningen träden växte i. Byte av objektiv var inte att tänka på när bilden här under togs. Hade jag lagt fotoryggsäcken på backen skulle den ha åkt kana likt ett tefat femtio meter innan marken började plana ut. Jag var hela tiden tvungen att ta bort löst material från marken, innan skorna kunde få fäste, för att inte själv bli till ett mänskligt tefat i backen.

soderasen_rotter_sv_pangfoto_se_U7A0904

PAng Foto Menu